Hæsblæsende krimi med aktører fra alle dele af samfundet og en krimigåde, der omfatter spørgsmål om Jesu efterkommere og dansk arvefølge, strålingsfare, bombetrusler, antiroyale demonstrationer og østeuropæisk mafia.

I midten står efterretningsofficer fra PET, Søren Storm, og hans højgravide kæreste Birgitte.

Der lægges hårdt ud med et dødsfald på Rigshospitalet forårsaget af en bevidst og kompliceret omprogrammering af en strålekanon. Søren bliver sat på sagen, og en mistænkt udpeges hurtigt: Et postbud med uddannelsesmæssig baggrund i terrorisme og en tur i Guantanamo på CV’et. Desværre kaster han sig i døden, inden han kan afhøres.

Fra anden vinkel kommer journalisten Kurt, der lidt tilfældigt er til stede ved afsløringen af en krypt under Århus Domkirke. Krypten indeholder banebrydende tekster der viser forbindelse til mayaerne og bevis for, at danskerne var i Amerika længe før Leif den Lykkelige – samt præcis angivelse af dommedag. Kurt selv har fået til opgave at forsøge at stoppe dem, der vil opfylde dommedagsprofetien, og hans lejlighed bliver sprængt i luften som en af flere voldsomme følgevirkninger.

Bogens forskellige spor kører sammen og ender på dronningens jubilæumsdag med et voldsomt attentat mod kongeskibet.

Jo nærmere vi kommer slutningen jo flere suspenses og chokeffekter.

For Søren der hænger med hovedet nedad fra en grønlandsk gletcher, og Birgitte der får besøg af to mand med våben er historien tæt på at ende tragisk, men ind fra højre kommer så – ikke Superman – men Supermor, og det lykkes hende at rette op på en del af katastroferne.

Romanen er mildest talt spraglet. Adskillige kapitler indledes med introduktion af en ny karakter, og det kan være ganske udfordrende at forsøge at få overblik over sammenhængen, de mange mennesker og de mange overraskelser.

Hvert kapitel indledes med en positionsangivelse og QR-koder, der muliggør, at man geografisk kan følge forbrydelse og opklaring på Google Maps.

Johan Ottosen

508 sider

Tellerup

Udgivet: 28.09.2012

Første del af serie på tre