Flot thriller-debut fra Canada. Det er et fornemt udspekuleret plot som Chevy Stevens har udtænkt til sin første roman.
Annie O´Sullivan er ejendomsmægler på Vancouver Island. En dag forvandles hendes arbejde til et totalt mareridt, da hun skal fremvise et hus til en eventuel køber. I stedet for at gøre en hushandel bliver Annie overfaldet af klienten. Han bedøver hende, hvorefter hun vågner op i et ukendt hus. Det går meget hurtigt op for Annie, at hun er blevet kidnappet af en rendyrket galning. Huset ligger åbenbart ensomt og isoleret med mange kilometer til dennærmeste beboelse, og hendes bortfører har brugt lang tid til at forvandle huset til et flugtsikkert fængsel. Med trusler og hensynsløs vold terroriserer kidnapperen Annie til underkastelse og daglig voldtægt. Samtidig med terroren behandler han hende, som om de er almindelige ægtefolk, der forsøger at få et barn. Det hele bliver ikke mindre uhyggeligt, da Annie endelig føder et barn.
På det tidspunkt læserne møder Annie, går hun til konsultationer hos en psykiater. I stedet for kapitler er bogen inddelt i 26 konsultationsreferater. Efter aftale er det kun Annie der taler, hun vil ikke svare på spørgsmål. Denne fremgangsmåde sætter naturligvis nogle rammer for historien. Vi ved f.eks. at Annie overlever at blive kidnappet, og at det hele ses gennem Annies øjne og fra hendes vinkel.
Den psykiske og fysiske terror er skræmmende uhyggelig. Annie bliver afhængig af sin kidnapper Annie i alting. Han skal godkende eller afvise alt. Han har ubetinget hånd og halsret over hende. Alt skal gøres på hans pertentlige måde, ellers falder straffen hårdt og brutalt, et totalt totalitært regime der skulle fjerne enhver form for selvstændig tanke.
Men det viser sig, at mareridtet slet ikke er slut, selvom kidnapningssagen har fundet sin blodige og ‘lykkelige’ afslutning. Denne periode, hvor Annie skulle bygges op til et helt menneske igen, bliver i stedet en gevaldig rutsjebanetur med glemte traumer, hævndrømme og stille vanvid i et snørklet familiedrama. Det er ganske artige sager om bl.a. Annies kidnapning, der gemmer sig i skrinet med familiehemmelighederne.
Der er måske ikke ligefrem de største overraskelser i Stadig savnet, men det er god gedigen uhygge i engelsk stil med ondskabsfulde mindgames og krybende vanvid. Stevens personer slutter ikke af mede at ride mod vest på sølvskinnende heste. Hun demonstrerer hvor ondt det kan gøre og hvor svært det kan være at komme videre, når man har været offer for en grov forbrydelse.

Forfatter: Chevy Stevens
Oversættelse: Michael Krefeld
325 sider
Forlag: Bazar
Udg.: 09.02.2012
4 glober