Stand-up-komikeren Thomas Wivel fortsætter sin særlige genre og udkommer nu – efter Der er redningsfest under sædet fra 2011 – med en let udlægning af Bibelen, Det gamle og Det nye Testamente.

Hvis man ikke er allergisk overfor blasfemi, kan man nyde Wivels fortolkning af Det gamle Testamente:

På baggrund af universets skabelse mente mange, at Gud godt kunne have fortjent statens livsvarige kunstydelse. Men det år gik den til Ib Michael.

Efter skabelsesberetningen fortsættes med Adam og Eva, historiens første blinddate og de to første med profiler på dating.dk, eller i Adams udlægning: Her mangler kaos og konflikt. Her mangler en kvinde.

Senere når vi frem til patriarkerne, og Guds måde at afprøve Abrahams tro, da Abraham vil ofre sin søn Isak: Aprilsnar! råber Gud. Ha, du skulle have set dig selv i ansigtet…

Under patriarken Jakob skriver Wivel: ’7 år for Lea: Lyder som titlen på en dansk socialrealistisk film fra 1973’. Joken er lidt sær, måske fordi 7 år for Lea er titlen på en dansk roman om ung sårbarhed fra 1965 skrevet af Sonja Hauberg.

Jonas om hvalen i Michelin-guiden: Udsigten var begrænset, og der var mangelfuld roomservice.

Nogle af teksterne er spidsfindige, nogle er morsomme og nogle er småplatte. Den relativt lange seance med anvendelse af nutidige trafikudtryk i forbindelse med et 2.000 år gammelt æsel er kun halvsjov, og afsnittet om Jesus er generelt lidt vandet med enkelte gode indslag, såsom at Jesus skulle være ophavsmand til fejringen den 1. maj, juniormester i kapgang over Genezaret Sø og at han var en kristen form for lægevagt.

Thomas Wivel

62 sider

mellemgaard

Udgivet: 03.092012

Birte Strandby