Spisegrisens balladedag er en morsom og farvestrålende billedbog med rim for de mindste.
Vi er i den alder hvor alle tingene og dyrene endnu har en form for menneskeligt tankegods i deres liv. Det er en rigtig sød vrøvlehistorie om Adam og Eva og deres lille bondegård, hvor alle dyrene snakker sammen og alt for ofte kommer til at lave ballade.
Den værste på gården til at lave ballade er Spisegris, som er den totaleste grovæder. Den er så vild med slik, at den sagtens kan æde 50 liter is, mens Adam sidder på lokum og læser avis.
Da dyrene kommer ud på gårdspladsen, får de straks øje på en stor, skinnende gul og splinterny traktor. Men nysgerrig og lidt tåbelig, sompisegris nu engang er, kan han ikke dy sig for at kravle op i den flotte traktor, og det er han selvfølgelig slet god til. Bondemanden kommer løbende og råber af Spisegris, og under den megen virak falder bonden og Spisegris i mudderet.
Suzanne Pedersens billeder er tegnet i en lidt barnlig streg med stærke og skinnende farver, som fanger de smås interesse.
Historien er morsom, og bliver fortalt med lystige grin. Det virker, som om den præcist rammer sit intenderede publikum – i børnehavealderen indtil fem år. Sammen med de børnene kan man grine over fortællingen, snakke om den eller digte videre på historien. Og skal den bruges som godnatlæsning, er det desuden så smart indrettet, at Spisegris efter sin begivenhedsrige dag til slut falder i søvn – og drømmer om mad.
Tekst og ill.: Suzanne Ulrike Pedersen
32 sider
Forlag: Turbine
27.02.2012
5 glober