Camilla Hübbe fotsætter successen fra ‘SOS Gilleleje’ (se bogvægten.dk) med endnu en spændende og vedkommende krimi med det modige og opfindsomme trekløver, de fjortenårige Simon, Oscar og Sigga. I første bind var de tre unge ved at komme helt galt afsted da de afslørede en farlig nynazistisk sammensværgelse med dystre hemmeligheder.
Der nu gået tre måneder siden det første eventyr. Det er blevet hverdag og sommer – og Simon og Sigga har dårligt talt til hinanden siden. De ved ikke om kysset har ødelagt venskabet. Simon og Oscar nyder sommeren, vandet og bikinipigerne, men spænding og et hårrejsende eventyr vinker forude. Abdullah, Simons ven fra skolen på Nørrebro, dukker pludselig op en aften. Inden Simon kan nå at finde ud af, hvorfor Abdullah opfører sig så mærkeligt, forsvinder vennen ud i den blå luft.
Det viser sig at Abdullah er efterlyst i forbindelse med drabet på Abdullahs fætter og fundet af 150 kg. gødning, der kan bruges til fremstilling af sprængstof. De unge fortæller politiet at Abdullah har været i Gilleleje, men Simon tror alligevel ikke på, at hans ven er terrorist, og SOS-gruppen går i gang med at undersøge Abdullahs fætters død.
Nu eskalerer tingene hurtigt til et højere fareniveau. De unge bliver forfulgt af en mystisk sort Audi med et par skæggede og pistolbevæbnede mænd, men de iværksætter deres egen modskygning og finder frem til mændenes base. Yderligere risikabel udspionering af de skæggede mænd giver den ihærdige trio flere spor der peger på planlægningen af en større terroraktion på dansk jord. Et mere end symbolsk slag mod den danske krig mod muslimske lande.
Det hele er i midlertid ikke så simpelt som det umiddelbart ser ud til. De unge kommer til at sande, at der er mange forskellige slags terrorister, og mange tilsyneladende agtværdige mennesker som er parat til enhver morderisk svinestreg som kan fremme deres sag.
Naturligvis lykkes det Simon, Oscar og Sigga at forpurre forbrydernes ondskabsfulde og samvittighedsløse planer i sidste øjeblik, men det er på et hængende hår at de slipper godt fra det. Som et ekstra krydderi er der en overraskelse i forbryderbilledet til sidst. Terrortidsalderens sort-hvide verdensbillede holder ikke stik overfor virkelighedens mange farver og nuancer.
Camilla giver et spændende og troværdigt billede af usikre unge, venskab og modet til handling.
Forfatter: Camilla Hübbe
160 sider
Politikens Forlag
Udg.: 16.04.2010
Jan Vandall