Kærlighedshistorie uden ret meget kærlighed.

Freja er 24, kunstfotograf og i gang med at udforske sin seksualitet både med kvinder og med mænd. Indtil hun møder svenske August. Den store kærlighed? August er lige så vild med hende, som hun er med ham. Han overøser hende med forelskede sms’er, og fortæller minuttet senere, at hans girlfriend – han bryder sig ikke om udtrykket ‘primære partner’ – lige har været på besøg. Freja forstår det ikke helt, men møder i øvrigt en smuk, biseksuel kvinde på en bar.

Forholdet til August udvikler sig, det gør de andre forhold ikke. Men August har ikke bare Fanny, han har også Lovisa, Denise og Emma. Han elsker Freja højest og sætter sig for at gøre det forbi med de andre. Alligevel lider Freja alle jalousiens kvaler, og hun beslutter sig for at kontakte alle August’ ekser. Frejas forslag om at mødes bliver afvist af alle, undtagen af Fanny. Fanny har taget bruddet med August tungt, men Freja og Fanny bliver stærkt tiltrukket af hinanden, og så bliver August mopset.

August og Freja forsøger i flere omgange at få deres parforhold til at fungere med kun to personer, men de bliver ikke rigtigt lykkelige i hvert fald sjældent samtidigt. Freja har forventninger til den fri kærlighed, men den fri kærlighed er ikke forenelig med gammeldags jalousi og sårbarhed.

Freja er fortælleren, og hun gør sit yderste for at formidle krise, jalousi, forelskelse og forventningen om den næste sms, Det giver et indtryk af Freja, mens August og de andre forbliver uskarpe i portrætteringen. Måske handler det om nye forventninger og gamle normer. Har vi alligevel ikke friheden til at vælge, hvordan vi lever vores liv?

Sortsyge

Cecilie Bødker

234 sider

Vild Maskine

Udgivet: 2020

Birte Strandby