Verden er blevet farligere og mere beskidt, men ellers er princippet som i andre fantasy romaner. Og i denne verden uden åndehuller eller heller bor Dru med sin far. Hun går i high school, og han jager vampyrer og varulve. Indtil han en dag forsvinder. Han kommer igen – som zombie, og Dru er nødt til at skyde på ham for selv at overleve.

En dreng fra klassen, Graves, hjælper hende, men som almindeligt menneske har han ikke mange talenter i Den virkelige Verden. Den virkelige Verden er den der fostrer de overnaturlige og farlige væsener – de kendte, blodsugende, men også besynderlige pelsdyr og slanger, der uafladeligt dukker op ved Drus hoveddør.
Som i anden fantasy viser det sig, at Dru er noget særligt, hun er svetocha – halvt vampyr halvt menneske, og det giver hende nogle praktiske talenter, som gør det muligt at tage kampen op med den stærke vampyr Sergej med hjælp fra djamphiren Christophe.

Der er flere interessante oplysninger undervejs, såsom at mobiltelefoner virker som magneter på poltergejster, og at vampyrblod er sort fordi det ikke indeholder hæmoglobin.

Drus beretning er personlig, troværdig i sin teenageudgave af sproget, men den er blevet en anelse længere og tungere under oversættelsen:

And give you a headache like a mule kicking in your skull.
Og det giver en hovedpine, der mærkes, som om man er blevet sparket i hovedet af et æsel.

Personlighederne er til gengæld velopbyggede og overbevisende skrækslagne i mødet med væsenerne, deres skrammer og blå mærker fylder sin del af romanen, det er godt for autenciteten, men sløver tempoet.

Lili St. Crow
Sorte engle – Dru Anderson – Chance for overlevelse? Så godt som ingen!
Oversat af Lea Carlsen Ejsing
368 sider
People’s Press
Udgivet: Juni 2011

Birte Strandby