Sort angster søstrene Grebe og Träffs anden psykothriller med psykoterapeuten Siri Bergman og hende politikæreste Markus. Siri og Markus er eminente til at til at stikke både deres nysgerrige næser og deres store, sædvanligvis særdeles uvelkomne gummistøvler langt ind i tilsyneladende opklarede sager – sager deres magtfulde chefer på det alvorligste mener, at parret blot så hurtigt, enkelt og smertefrit som muligt skal erklære tilfredsstillende opklaret – der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet.
Siri (der selv har prøvet at være offer) og en af hendes kollegaer ansættes til at lede et eksperiment med en selvhjælpsgruppe af kvindelige ofre for rå brutal vold og grusomt afstumpede voldtægter. En gruppe, hvor man målrettet vil gå efter at kunne hjælpe hinanden aktivt. Men det kommer hurtigt til at se ud, som om man har slået et betydeligt større brød op, end der er plads til i de små køkkenovne. For en del år siden blev en ung mor sparket til døde, mens den 4-årige datter sad under bordet og forstenet fulgte med i det blodige optrin. Undersøgelsen åbner både nye og gamle sår – og med sammenbidt energi følger
morderen politiets opklaringsarbejde med sagen, mens de næste blodige afværgetræk planlægges og udføres.
Denne psykologiske spændingsroman lægger sig fint ind i den populære skandinaviske femikrimis hæderkronede traditioner. Der bliver diskuteret hotte emner fra den feminine debat: Prostitution og menneskehandel opretholdt ved hjælp af konkrete trusler mod børn og familier bakket op af en uhyggelig og grænseløs afstumpet vold organiseret af internationale prostitutionsringe og store narkobander. Der er massevis af euromilliarder at tjene på samvittighedsløs handel med våben og voldtægt, stoffer og sexslaver.
Læserne følger de mishandlede kvinder og deres rædsler på nærmeste hold. I pigernes underkuede univers er alfonsernes uhæmmede og altid nærværende brutalitet meget mere skræmmende end en ukendt psykopatisk morder.
Handlingen drives frem af den betændte verdens nådesløse brutalitet. For de udnyttede stakler er døden ofte en udfrielse fra smertefuld sexslaveri, og nogen gange er verden bare endnu mere indviklet og ond, end man kunne forestille sig.
Sort angst er ikke en hæsblæsende actionthriller. Det er derimod en roman med konstant voksende uhygge. Det er udvalgte uskyldige ofre, der kværnes i en morders vanvittige blodtsunami.
Koldblodige mord be- og udregnet helt ned til den mindste detalje. Hyggelige, sjælslægende stockholmske omgivelser og søstersolidaritet som fundament – men ikke garanti – for overlevelse. Her er alle kvinder pottentielle ofre.

Forfattere: Camilla Grebe & Åsa Träff
Oversættelse: Kamilla Jørgensen
391 sider
Forlag: Rosinante
Udg.: 08.04.2011
4 glober