Denne ungdomsroman handler om det, som de fleste ungdomsromaner handler om: Udviklingen fra barn til voksen med de ombrydninger og den navlebeskuende selvcentrering, som de fleste teenagere kæmper sig igennem.

Vår er ikke nogen atypisk ung kvinde, men som de fleste føler hun sig anderledes. På den første dag i gymnasiet møder hun Mads, og de bliver venner – de ligefrem aftaler, at de vil være venner.

Idun, Vårs storesøster, bliver trukket med ind i billedet – eller også bemægtiger hun sig billedet. I hvert fald er det hende, der bliver kæreste med Mads. Vores jeg-fortæller synes ikke selv, at hun er ved at blive forelsket i nogen, men overvejer om hun er den type, der ikke forelsker sig. Alligevel er hun dybt jaloux på Idun og Mads, og det bliver også hurtigt klart, at der er en væsentlig tiltrækning mellem de to – Vår og Mads. Det kommer til udtryk på en læseferie i sommerhus, hvor Idun beslutter at tage hjem før planlagt.

Det brutale resultat bliver, at Idun rejser til Grønland, og Vår vakler rundt et usikkert sted, der måske grænser til selvmord, mens hun på skift savner søsteren og Mads, som hun afviser. Der er andre kærestepotentialer, men særligt hedt bliver det ikke, og om den mandlige part i et en månedlangt forhold siger hun noget prosaisk:

Han var en sympatisk person.

Der er visse ligheder med Sonja Haubergs Syv år for Lea, der også kunne få en følsom teenager til at finde Kleenexen frem, og som sådan er Som en tikken under huden en ok, lidt bleg roman.

Camilla Wandahl

151 sider

Høst & Søn

Udgivet: 17.10.2014

Fås også som e-bog

Birte Strandby