Jeg holder af hverdagen, sagde Dan Turell, og måske kan man fortsætte med … Jeg holder af hverdagen – når den ikke forandrer sig for meget!! – Denne bog er en lun hverdagsfortælling.

“Som alle de andre” handler om parforholdet og dets op og nedture.

Desuden er bogen et tidsbillede – og tænker jeg, meget nordisk I beskrivelse både af personer og omgivelserne.

Hvis man skal give en bog, som fortæller om Danmark lige nu er det en oplagt gaveide – også som ferielæsning, der er fortælleglæde og gode opdagelser at gøre i forhold til familie og venner.

Bogens omdrejningspunkt er Karen som lever i et traditionelt monogamt ægteskab, som hun har været i i over 20 år.

Der er de gængse op og nedture og små irritationer. De har børnene Janus og Frida sammen – en væsentlig del af Karens liv er også Iben, bedsteveninden.

Meget pludseligt går det op for Karen at hendes mand har en affære, faktisk takket være Iben!

Karens verden bryder verden sammen. Den mistede tillid udfordrer hendes syn på livet, udfordrer venskaberne omkring dem, deres forhold til børnene og efter skilsmissen til også andre partnere.

Pludselig er hun en del af skilsmisseprocenterne og “som alle de andre”.

Karen og Søren har været gift i mere end 20 år og har to børn. Sammen udlever de drømmen om den perfekte kernefamilie.

Karen kan ikke holde synet af Søren ud efter hans affære og søger skilsmisse. Derved sætter hun, mod sin store vilje, kurs mod at blive en del af en skilsmissestatistik som hun foragter.

Det er en dejlig og ærlig fortælling om at finde sine egne veje efter at have været hinandens. At længes efter det velkendte, mens man forsøger at være tro mod sine egne værdier. Krydret med småsjove episoder om at være ny på et singlemarked, med helt andre muligheder end for 20 år siden.

Karen opdager til sin store frygt, at man ikke bare kan google sig frem til hvad man skal stille op med sit liv, når ens mand boller uden om. Karen prøver nu en helt ny tilværelse med datingprofiler, skilsmissebørn og eksmandens nye fitnesskæreste.

Især den sidste halvdel af bogen er meget velskrevet, og gav også mig noget at tænke over …

Husk at være dig – og formidl dine tanker og følelser

Ikke at glemme det, som de fleste glemmer når de er sammen I mange år …

Birgitte Rasmussen og Mette Honore

Som alle de andre

350 sider

Forlaget Lauritz, 2017

Hanne Raunsmed