Jeg giver op, og jeg giver slip, og jeg lader mig falde ind i ensomheden.

Ti rå noveller om at være dreng. Her er en dreng med en voldelig stedfar, en dreng uden mor, en dreng der savner voldsomt at være en del af noget eller nogen, og i novellen Catkisser er en ensom dreng. Han føler sig mere og mere udelukket i klassen, men han accepterer det tilsyneladende, og kaster sig i stedet over computerspil. I spillet udvikler han en særlig dræberstrategi der gør ham til en legende. Der er store kræfter på spil i gamernes verden. En dreng udgiver sig for at være vores hovedperson og ender med at blive dræbt. Den vældige magt der ligger her, må kunne bruges til noget, eventuelt til en slags hævn …

Novellen Belieber handler om, hvordan verdens grimmeste dreng får en oplevelse sammen med Justin Bieber, en mærkværdig og fantastisk oplevelse, og totalt ulogisk undtagen for hotellets rengøringsdame, der ved hvordan verden virkeligt hænger sammen.

De fleste af novellernes hovedpersoner er drenge mellem 15 og 18 år. Nogle noveller er tragiske, andre humoristiske, men det er aldrig uden problemer at være en dreng mellem 15 og 18. Musikken er ikke kun Justin Bieber, også i novellen Cold Play er der koncert, og igen en stor oplevelse omend en anden slags end i Belieber, og det handler her lige så meget om den første forelskelse i en pige. En pige af den sære men uomgængelig slags, hvis handlinger og forventninger er vanskelige at forudsige. Der er også en novelle om, hvordan man ikke skal lave sit eget hår, og om hvad man kan møde, når man mediterer.

Generelt en broget samling om den søgende teenager og hans udfordringer.

Soft Boys

Noveller

Mads Ananda Lodahl

189 sider

Gyldendal

Udgivet: 17.03.2023

Birte Strandby