Sjette og sidste del af historien om de to teenagesøstre, Vana og Sam, og deres søgen efter deres mor. Vana er forsat fortælleren, og ved romanens begyndelse ved hun hverken hvor moren eller søsteren præcist befinder sig. Kun ved hun, at Sam er blevet bortført ned til havets kolde dyb. Sammen med Maki og de andre går de ud for at lede og støder på nogle blodtørstige, aggressive ulve. Maki og Vana når at opdage deres gensidige forelskelse men får ikke tid til at nyde det, før de angribes af ulvene. Den ene ulv viser sig at være isheksen, der har bortført Sam, og hun slæber også af med Vana, fordi Vana og hendes søster råder over stærk magi, som isheksen står og mangler, så hun kan få rigtig meget magt og lave vinter i hele verden. Hos isheksen venter en overraskelse og en kamp for livet. Heldigvis er Maki fulgt med, men kan han bekæmpe en magtfuld isheks med et sværd?

Isheksen minder om H. C. Andersens snedronning og bor også i et slot helt af is. Verden hører til i fantasy, og der er royale, troldmænd og monstre.

Flotte farvestrålende og tegneserieagtige illustrationer pryder en del af siderne, og man får en fornemmelse af isheksens blå og hvide isrige og den kulde, der er lige ved at lægge hele verden øde.

Selve magien er ikke ny eller anderledes, og den virker heller ikke altid, når der er mest brug for den. Vana er en meget nutidig heltinde, der tillader sig tvivl, når hun står overfor krav om handling.

Camilla Wandahl

Illustreret af Bodil Bang Heinemeier og Jesper Ejsing

80 sider

Høst & søn

Udgivet: 22.08.2014

Lix 15