I 1880’erne kommer Sørine i huset hos en købmand, men han forfører hende, og hun får et barn allerede som tolvårig. Købemandsfruen vil gerne have barnet, men Sørine har de ikke brug for, så hun bliver sendt til Australien med sin ægtefælle. Efter en turbulent tid hvor Sørine kæmper for føden efter at hendes mand er død, bliver hun solgt af sin arbejdsgiver til en mand, der driver bordel. Det udvikler en anden personlighed hos Sørine, og hun indleder en ny karriere med at dræbe en mand, hvorefter hun sammen med to medsøstre fra bordellet åbner hotel og bordel i en anden by. Sårbare Sørine bliver til succesrige Eleanor, der styrer sine forretninger med hård hånd.

Sørine er den ene hovedperson. Den anden er hendes 100 år yngre tipoldebarn, Jeanette fra Aalborg. Hun ernærer sig dels ved prostitution og dels har hun en nebengesjæft med at inddrive gæld for HA. For at klare den tilværelse indtager hun stoffer og spiritus. Under en gældinddrivningsaktion får hun vanskeligheder, og lige pludselig får hun meget travlt med at komme til Australien med en kvart million af rockernes penge. Da hun ankommer i Australien begynder hun at undersøge tipoldemorens dramatiske historie. Undervejs bliver hun afvænnet, og Harry, der er kærestemateriale hjælper hende med at afdække Sørines hemmeligheder. Fortællingen ender både med opklaring og afklaring. Slutningen er næsten overbevisende, selv afbetalingsaftalen med rockerne.

Synsvinklen skifter mellem Eleanor og Jeanette, og vi får beskrivelser fra både det australske guldgravermiljø og fra underklassen i Aalborg. Historien kan godt blive lidt lang, men Jeanette er velvalgt som hovedperson.

Sørines guld

Pia Grandjean Odderskov
400 sider
mellemgaard
Udgivet: 30. 04.2013

Birte Strandby