For os der undrede os over om der bag den fremragende film Drive lå et ligeså fremragende manuskript, blev Snow White and the Huntsman det endelige bevis på, at Drive er en instruktørfilm. Nicolas Winding Refn fortjente sin palme og Hossein Amini, manuskriptforfatteren, havde ikke den store indflydelse på det. Man kan påstå, i den sammenhæng, at Snow White and the Huntsman mangler Nicolas Winding Refn, den var unægtelig blevet mere interessant i hvert fald. Hvis den store og uundgåelige tale, som skal få det tvivlende folk til at støtte hovedpersonen (Snehvide) i krig, starter med en sætning som ”frost to fire, fire to frost”, så ved man at der ikke er noget at komme efter. Den slags tilhører fantasy for tolvårige, hvor indholdet ikke er så vigtigt, så længe det lyder flot. Det er ironisk hvordan denne moderne trend med at oppe budgettet på gamle eventyr og fortælle dem uden skyggen af glimt i øjet, altid, trods tung, prætentiøs seriøsitet, vader i spøjse fjollerier. Er det bare mig der har misforstået moderne ironi? Skal jeg tolke det som værende sjovt når filmen bliver for selvhøjtidelig?

Jeg ved bare at det ikke var en god oplevelse for mig. Selv veteranen Charlize Theron fungerede dårligt som den onde heks. Jeg ved ikke, om det var fordi hun overspillede, at replikkerne faldt til jorden, eller om det var de selv samme latterlige replikker der gjorde overspil til en plausibel taktik. Der kan være noget om det eftersom der kun er én karakter der fungerer i filmen og det er jægeren spillet af Chris Hemsworth. Det er kun en bemærkelsesværdig præstation, fordi alle andre karakterer fejler på så mange niveauer. Når selv Bob Hoskins illusion knækker, så er der noget galt på et højere sted i produktionen.

Det virker umiddelbart ondskabsfuldt at skyde skylden på Hossein Amini, han er sikkert bare en ganske almindelig, hårdtarbejdende manuskriptforfatter, men måske er filmindustrien ikke død nok endnu, eller også er Snow White and the Huntsman bare en yderst uheldig produktion. Det sagt gør instruktøren, som antydet, heller ikke meget. Den er visuelt uinteressant, helt og aldeles lammet når det kommer til replikker, skuespil og i det hele taget generelle vurderinger af hvad der er gode og hvad der er dårlige ideer. Med hensyn til historien, så er der intet her som gør noget som helst for Snehvide, og da slet intet der kunne bruges som et argument for hvorfor filmen overhovedet eksisterer. Jeg er ikke af den holdning at man skal kunne argumentere for at lave en film, medmindre den film man laver er Snow White and the Huntsman.

Der var nogle kulisser som var pæne…

1/10 (fordi det hvide lærred fortæller mere uden film, end det gør med denne).

Premiere: 07.06.2012

Instruktør: Rupert Sanders

Skuespillere: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Toby Jones, Ian McShane, Ray Winstone, Nick Frost, Sam Claflin, Bob Hoskins, Eddie Marsan

Spilletid: 2 timer