Denne lille digtsamling er udgivet i forbindelse med temaet for Århus Festuge 2011.

Peter Laugesen har tidligere været aktiv mht. udgivelse af dobbeltskrifter bl.a. sammen med Dan Turèll i 1973.

Samlingen er bygget op i tre sektioner: 1. korte, koncentrerede digte af Peter Laugesen, 2. lange, reflekterende og tilsat bitre udbrud mod den herskende klasse af Jóanes Nielsen plus et par smådigte af Peter Laugesen, 3. digte af begge digtere, forfattet både på færøsk og dansk.

strålende træer/visner/på kalkede vægge/mens/det grønne græs/vokser/hen over/små/hurtigt vandrende byer. Dette lille naturdigt er skrevet af Peter Laugesen, og netop den smalle form er karakteristisk for hans enkle øjebliksbilleder.

I tredje afsnit ses et smukt digt til sangerinden Anisette i forbindelse med hendes tab af ægtemanden Thomas Koppel.

Der er et ord, som kan tydes som et vigtigt tema for samlingen: moster. Det introduceres af Jóanes Nielsen, videreføres af Peter Laugesen: Moster/det var mig/der plaskede i dit badekar///Moster det var mig/der svarede på dit brev///Moster/det var mig/med det lange hår og skæg, og sluttelig køres sammen af begge digtere i digtet Lapplisa: Højere/moster- Jeg står/helt her ovre/på nærmeste boghylde.  Hvem er denne moster? Den fælles fortid?

Peter Laugesen skriver korte, sammentrængte digte, hvor små naturoplevelser er vigtige. Jóanes Nielsen skriver længere fortælledigte, hvor stærk kritik over den borgerlige og måske ”rige” klasse er fremherskende, samtidig er han på vagt over for de gudelige røster, som høres og ses.

Til sammen udgør digtene et hele, hvor stærke udtryk, tilsat fine sproglige nuancer samles i en rytmisk poesi.

Peter Laugesen og Jóanes Nielsen

Torgard, 2011

62 sider