Charlotte Glaser Munch har skrevet ungdomsromanen ”#Slipmigfri”, der er et hudløst og rammende portræt af en ung kvindes svære livtag med tilværelsen. I romanen ”#Slipmigfri” møder vi den Siri på 20 år. Hun er begyndt på litteraturstudiet, fordi hun føler hun bør gå på universitetet, og trods alt har en vis interesse for litteratur. Alligevel er hun i bund og grund usikker på sig selv, sit uddannelsesprojekt og ikke mindst kærlighedslivet. Det er tematikker, der vil være vedkommende og genkendelige for mangt en ung læser!

Siri føler sig tæt knyttet til sin moster Bente. De to har en særlig fortrolighed, og Bente forstår Siri. Det gør Siris mor ikke! Hun er snobbet og ligger vægt på statussymboler. Derfor læner Siri sig op ad Bente. Da Siri finder sammen med Ole fra sit studie tilkendegiver Bente, at hun synes Siri skal mærke godt efter, om han passer til hende. Men Siri har brug for en kæreste, og Ole er både sød, kærlig og ligetil. Men hvad er det egentlig, der trækker i Siri? Hvorfor holder hun fast i Ole, når hun inderst inde kan mærke, at det ikke er givende?!

I baggrunden lurer hendes gamle kæreste Jonas. Pludselig er hun sammen med Jonas. Men hun vover ikke at tage skridtet og slå op med Ole. Der er trods alt noget trygt og rart i at være kærester. Samtidig får Siri brug for Oles støtte, da hun bliver voldsomt udfordret af alvorlig sygdom i familien. Før hun har set sig om, er hun fanget i et spil, hvor hun både er sammen med Jonas og Ole. Hun tør ikke mærke efter og bryde idyllen. For hvad vil der mon ske, hvis Siri siger fra overfor kæresten, forældrene eller studiet?!

”#Slipmigfri” er en velfortalt fortælling om at være ung og være usikker på sig selv, sine omgivelser og fremtiden. Charlotte Glaser Munch tager fat på nogle almengyldige problematikker om at turde mærke sig selv, stå ved sig selv overfor omgivelserne og skabe sit eget værd – på trods af konventionerne.

Romanen er både rammende og rørende! Jeg er sikker på, at mange unge læser vil kunne nikke genkendende til Siris forvirring og usikkerhed, ligesom angsten for ikke at gøre det rigtige – eller at gøre det godt nok! I en tid med stort forventningspres hilses ”#Slipmigfri” hjerteligt velkommen!

#Slipmigfri

Forfatter: Charlotte Glaser Munch

Illustrator: Simon Stranger, Charlotte Glaser Munch

Forlag: Høst & Søn

264 sider, hæftet.

Oversættelse: Anja Hitz

Udgivelsesdato: 28.09.2017

Anmelder: Nønne Lønne Votborg