Børnebog om dreng der vil afsløre rumvæsener i Limfjorden

En dag finder Elias nogle gopler der er skyllet op på stranden, temmelig mange gopler. De lyser grønt om aftenen, og Elias der er videnskabsnørd er sikker på, at det er rumvæsener.

Det vil han bevise ved at forsøge at modbevise det, falsificere. Goplerne er ikke den eneste overraskelse, havet gemmer på. En dag dukker ulven H op, udmagret og syg. Og lidt senere kommer elgen svømmende. Elgen taler svensk, H siger ikke så meget, men hoster en del. Elias prøver at fortælle sin familie om sine nye bekendte, men både hans forældre og hans teenagestorebror tror, at det er noget han finder på, og de er i hvert fald sikre på, at der ikke er ulve i Danmark.

Han prøver også at stege et par gopler for at se, om det giver et clou til afsløringen af deres identitet. I skolen tager deres lærer goplerne op i natur og teknik, for hun har heller aldrig set denne særlige art, og Elias og en klassekammerat laver projekt om gopler. Mystikken løber gennem hele bogen, men en nattetime opdager Elias sandheden om goplerne, og hans storebror opdager glæden ved at kende en elg.

Illustrationerne er flotte og farverige og emmer af mystik og grøn natur. 

God historie der minder os om, at naturen måske kan trænge til en hjælpende hånd, lidt omsorg når den er syg. Og så er der tips til, hvordan man får en elg med på lejrtur.

Slimfjorden

Sarah Lang Andersen

Illustreret af Kathrina Skarðsá

74 sider

Vild Maskine

Udgivet; April 2021

Birte Strandby