Fantasy-roman om en ung knægt, der havner i en parallelverden fyldt med trolde og talende træer. En verden, hvor han er andet og mere end blot en tilfældig teenager: Nemlig prins og arving, selvom der naturligvis lige er et par forhindringer, der skal overvindes, inden den perfekte idyl indtræder.
Lyder det bekendt?

Ja, men der er også både Harry Potter, Ringenes Herre og keltisk historie over romanen. For eksempel en interessant respekt for naturen: Magiske væsener behandles høfligt, og især omgås dyr og træer med ærbødighed, hvad enten det er en slagpoppel, en tusind år gammel ente eller et venligt kirsebærtræ.

Den magiske genstand er her hverken en sten eller en ring, men derimod en afhugget hånd, og landet, Tir na Nog – Den Evige Ungdoms Land, er langt mere farvestrålende, mere voldsomt og ernæringsmæssigt nærmere Edens Have end det, de to andre romaner præsterer.

Conor bor sammen med sin far, indtil hans faster forsøge at dræbe ham. Så er han og hans far pludseligt bytte i en jagt. Heldigvis har Conor også en mor, der kan træde til med sine særlige besværgelser. Hans onde farbror vil myrde ham men med hjælp fra fætteren, en trold og en meget tiltrækkende pige samt forældrene bliver den afsluttende kamp ikke så ulige endda, selv om det koster en nær ven.

Det befriende ved romanen er, at Conor som rejsende fra den virkelige verden bedre end de fleste får formidlet de overraskelser han oplever og de dumheder han begår i sin nye verden på en komisk, næsten overbevisende – og i især underholdende – måde.

John Lenahan
Skyggemagi
Oversat af Bjarne Skovlund
316 sider
Tellerup
Udgivet: August 2010

Birte Strandby