Forfatter og illustrator Rasmus Juul er klar med endnu en billedbog. Det er en visuel enkel og smuk fortælling, ligesom handlingen der emmer af fantasi, leg og glæde. Vi følger de to børn Storm og Ly, der drager ud på eventyr. De har sommerferie. Storm vil fiske, mens Ly vil plukke bær.

Ved søen kan Storm fiske, og Ly plukker bær på den lille bakke. Pludselig overraskes de af et uvejr, og den lille sø går over sine bredder. Ja, faktisk stiger vandet så meget, at bakken bliver til en øde ø! Her venter de to børn sammen indtil en fiskekutter giver dem et lift. Storm fisker fra kutteren, og det lykkes snart at få bid. Det bliver begyndelsen på en rejse ned i havets dyb, hvor fisken gemmer sig i gabet på en hval. Hvor er det bare helt utroligt! De to børn får sig en fantastisk oplevelse sammen med den rare fiskekutter.
Rasmus Juul har skabet en kær og dejlig røverhistorie om to børn og deres fantastiske tur. En tur med masser af magi, glæde, leg og harmoni. Det er en fabulerende fortælling, der giver plads til drømme. Hverdagsfortællingen om de to børn der skal på tur, ændrer hurtigt karakter til en vaskeægte røverhistorie med massevis af nonsens når havet stiger og vi dykker ned i dybet på jagt efter en fisk i hvalens gab. Men hvor er det befriende, sjovt og hyggeligt at møde dette univers med plads til, at de to børn oplever en lykke udi et herligt eventyr! På den måde bliver Rasmus Juuls billedbog en hyldest til børns kreativitet, leg og tro på at alt kan ske.

Rasmus Juul (tekst og illustration)

36 sider, illustreret og hardback

TURBINE

Udgivelsesdato: 24. 04 .2014