Nyeste skud på stammen i serien ”De Små Grå” er ”Skriv artikler” af Søren Boy Skjold. Søren Boy Skjold har forfattet en håndfuld fagbøger om journalistik og skriftlig fremstilling. Det er tredje gang, han udgiver en bog i serien ”De små grå” på forlaget Ajour.

Forlaget Ajour er Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles eget forlag. Igennem flere år har Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles udgivet lærebøger målrettet undervisningen på stedet. Forlaget har således fokus på fagområderne journalistik, foto, kommunikation og medieforhold i det hele taget. Men selvom Ajour er eksperter udi lærebøger, er der også god grund til at følge med i deres udgivelser for mening mand.

Serien ”De Små Grå” er en lille håndbogsserie udi korrekt skriftlig kommunikation og formidling. Fælles for alle de små hæfter er, at de er lettilgængelige og konkrete i deres tilgang til stoffet. De er skrevet af fagfolk med stor viden om emnet, og sans for at formidle det enkelt og præcist.

Søren Boy Skjold er lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, men har også erfaring som journalist og informationsmedarbejder med sig i bagagen. I ”Skriv artikler” fører han læseren gennem alle regler for den gode skriveproces, forklarer de forskellige artikeltyper, giver værktøjer til at få ideer og forstå sin målgruppe, guider gennem researchfasen og dykker ned i skrivningens kunst. Der er tips til at komme i gang, værdifulde råd til at opgradere sproget og instruktion i de forskellige modeller, som artiklen kan bygges op omkring. Det journalistiske fagsprog – terminologien – bliver kyndigt gennemgået, så læseren får helt tjek på rubrik, underrubrik og mellemrubrik mm. Alle artiklens mange elementer bliver gennemgået og forklaret, så læseren bliver klædt på til selv at mestre den journalistiske disciplin. Afslutningsvis er der en fin lille tjekliste, man med fordel kan gøre brug af, når man vil undersøge om man er nået i mål med sin artikel.

”Skriv artikler” er en lille guldgrube for dig, der har brug for at skrive artikler. Måske skal du skrive artikler i arbejdsmæssig sammenhæng eller som del af et frivilligt arbejde. Det bliver mere og mere efterspurgt, at kunne skrive en god artikel. Derfor er det kærkomment med ét lille lettilgængeligt værktøj, der kan hjælpe på vej og afdække artiklens discipliner. Søren Boy Skjold evner at få overordentlig mange facetter med, komme rundt omkring alle de grundlæggende trin i arbejdet med at skrive en artikel og forklare stoffet præcist. Hans nye bog er et værdifuldt redskab for alle, der ønsker at skrive bedre.

Denne bog er en del af serien “De små grå”, som omfatter “Styr kommaet”, “Fjern fejlene!”, “Bliv hørt” og “Skriv klart”.

Skriv artikler

Nyeste bind i serien “De Små Grå”

Forfatter: Søren Boy Skjold

Forlaget AJOUR

96 sider, hæftet.

Udgivelsesdato: oktober 2016

Anmelder: Nønne Lønne Votborg