Som i mange engelske krimier handler det i denne – tyske – om lillebysamfundet. En dreng forsvinder. Han er 12 år, og han er forsvundet før, men dukket op igen, så der går et par dage, inden landsbyen, Klein-Roda, lander i det røde felt.
Klein-Roda har også fået en ny indbygger: En ældre dame, Sophie Winter. Hun har skrevet en bog, der tydeligvis foregår i landsbyen. Det er en bog om tre hippier, og deres særlige udlægning af kærlighed, sex n’drugs og ikke mindst landsbyens reaktion på de tre unges frigjorthed. Ifølge Winters roman skulle landsbyboerne have dræbt den ene af de tre unge. Ifølge nogle landsbyboere er Winter vendt tilbage for at hævne sig.
Bremer er den nysgerrige nabo, der laver sine egne empiriske studier af den uopklarede sag fra 1968, og DeLange er politiets repræsentant på stedet, samtidigt med at han er supervisor på det politimæssige i filmatiseringen af Winters bog.

Krimien er nuanceret, let overbefolket og fyldt med hurtige scene- og synsvinkelskift. DeLange repræsenterer en god blanding af følsomhed i sit privatliv med to teenagedøtre og kynisme i sit forhold til politiarbejde:

Hos os er der ingen enkeltstående lysende skikkelser på jagt efter sandheden. Ingen geniale indfald, intet kreativt efterforskningsarbejde, men rutine, bureaukrati og uduelige nyuddannede uinteresserede statsadvokater, stressede vagtlæger og hykleriske journalister…

Godt en side er viet til DeLanges befrielse af en mejse, som hans kat har fanget, og det er let at fatte sympati for ham og hans omsorgsfulde omgang med medmennesker. DeLange bærer en stor del af denne afvekslende krimi med den ikke helt overraskende slutning.
Anne Chaplet

Oversat fra tysk af Steen Sohn
257 sider
Sohn
Udgivet: 16.03.2012