14-årige Pernille hader sin mor. Efter et voldsomt opbrud tre år tidligere er moren flyttet fra hendes far og har trukket Pernille med sig. Senere er mors nye kæreste Müller kommet ind i billedet, de er flyttet sammen, og de har fået en lille datter. Pernille har fået et brev fra sin far, hvor der står, at han har fået arbejde i Dubai, men ellers har hun ikke hørt en lyd. Efterhånden begynder Pernille at undre sig over, at hun ikke hører mere fra sin far. Hendes mor siger ikke noget, og Pernille beslutter sig for at tage til København og opsøge sin faster for at få farens adresse.

Det bliver en rejse med flere overraskelser og ikke nødvendigvis behagelige.

Anja Hitz – der senest har skrevet Mig og min stjernefamilie om kunsten at tilvænne sig livet i en sammenbragt familie – kommer med Skrid, mor ind på det at have en far i fængsel. Beskrivelsen omfatter morens sjælekvaler, vurderingen af hvornår barnet er klar til høre sandheden, og især Pernilles frustrationer over det, som hun opfatter som morens egoistiske navlepilleri.

Pernille er overbevisende som teenageren, der konstant støder mod uforstående voksne, der bare opfører sig irrationelt. Bogen beskriver fint savnet efter faren og Pernilles egen vedholdenhed i jagten på sandheden såvel som hendes insisteren på at genoprette kontakten med ham.

Familiens reaktioner på skyld og skam er nok så interessante, og bogen sætter meget godt de indtrufne dilemmaer i perspektiv: Hvem er skyldig i hvad? Kunne moren have gjort noget anderledes? Og hvordan ser Pernille og hendes fars forhold ud fremover?

Anja Hitz

88 sider

Lix 19

Forlaget Forum

Udgivet: 11.04.2014

Fås også som e-bog

Målgruppe: 11+

Birte Strandby