Fem venner på 13 og 14 år har skateboard riding som fælles hobby. De hænger ud forskellige steder, men det kniber med at finde gode steder at stå på skateboard. Drevet af kedsomhed går de hen i det lokale savværk, der har stået tomt i nogle måneder, og de finder ud af, at den ene lagerhal vil være perfekt til skaterpark.

Med stor energi går ungerne i gang med at gøre rent i hallen så godt de kan, og de begynder at bygge forskellige forhindringer til at udfordre deres talenter på skateboard. Det viser sig, at hallen er et godt sted. Der kommer ingen mennesker, selv om de på et tidspunkt finder en daggammel avis i et rum i savværket – og senere opdager de friske hjulspor. Det får de unge til at beslutte at besøge deres skaterpark om natten for at finde ud af, hvem der besøger savværket. Efter en glad aften med grill og overnatning i telt står de op ved midnatstide og lister af sted med deres skateboards. Mens de demonstrerer deres færdigheder på skateboard, kører nogen op til hallen og lukker sig ind. Ungerne gemmer sig men får set to mænd, der bærer noget tungt mellem sig – måske et lig?

Næste dag diskuterer de, hvad de gør med deres viden om gæsterne i lagerhallen, men en nabo til savværket får dem overtalt til at gå til politiet, også selv om de så mister deres fantastiske nye skaterpark. Heldigvis er der stadig retfærdighed til, og det ender lykkeligt for de håbefulde skatere.

Der er en ordliste over skaterslang bagest i bogen med vægt på udtrykkene for de forskellige tricks og bevægelser, der kan udføres på skateboard.

Romanens struktur er uhyre traditionel, men emnet skatespotting er nyt. Børnene opfører sig troværdigt og forudsigeligt – og med lidt overtalelse – moralsk korrekt.

Skatespotting

Inez van Loon

Oversat af Malene Sibbersen

236 sider

Turbine

Udgivet: 26.02.2012

Ungdomsroman

Birte Strandby