Sort/hvide, hyppige tegneserieillustrationer viser vennerne, der hænger ud i Skaterland og udveksler skateboard- og løbehjulsmanøvrer, mens de udfordrer hinanden på færdigheder. Det er næsten ren idyl, indtil den sure nabo dukker op, og viser sig at være fjenden. Han vil lukke Skaterland, fordi de unge mennesker larmer for meget. Han måler endda støjniveauet. Hvorpå han henvender sig til kommunen med sin klage. Max fra kommunen er vant til naboens klager, der ikke er helt retfærdige, men han er nødt til at tage det alvorligt, da naboen klager over hærværk og henviser til noget graffiti. Drengene undrer sig både over graffitiens ordlyd og over skriften, og de beslutter sig for at opklare sagen.

Til ordforrådet: En ollie på skateboard hedder bunny hop på løbehjul. Men hedder dem på løbehjul virkeligt løbehjulere?

Kim Langer

Illustreret af Lars Hornemann

48 sider

Høst & Søn – Læs selv

Udgivet: 25.08.2014

Målgruppe 7+

Lix 14

Tobi bliver vækket brutalt af sin storebror og skubbet ud af sengen og nærmest ud af huset uden morgenmad, fordi han skal skynde sig i skole. Da han kommer til skolen, undrer han sig over, at der er helt tomt, men opdager så at hans bror har gjort ham til aprilsnar. Det skal naturligvis hævnes, og han og vennerne planlægger en snedig og ret sjov hævn.

Det er ikke kun Tobi, der bliver narret. Oskars far sluger også avisens aprilsnar, og alle griner ad hinanden undtagen måske Tobis bror, der ikke griner helt så meget.

Begge bøger tager afsæt i en genkendelig hverdag; der er tilført passende spænding og en let humor. Resultatet bliver overskuelige handlingsforløb og underholdning, der nok skulle kunne trække de nye læsere gennem deres første selvlæsning.

Kim Langer

Skaterland

Snydt igen

Illustreret af Lars Hornemann

48 sider

Høst & Søn – Læs selv

Udgivet: 25.08.2014

Målgruppe 7+

Lix 13

Birte Strandby