Udkanten spiller en stadig større rolle i danske krimier. Hvor Zornigs hovedpersoner kommer fra Lolland, nærmere bestemt Nakskov, så kommer Eriksens fra Falster, og de er næsten lige så barske, men også kun næsten.

En ung pige camperer med sin kæreste og sin hund. Den ellers så lydige hund forsvinder, og parret finder den efter lang tids søgen i et ensomt beliggende hus. Det bliver ikke det eneste de finder. I huset er liget af en ung pige, smukt anbragt og tydeligvis tortureret, før hun blev dræbt.

Sagen lander hos Pia der undrer sig over drabet og den medfølgende opstilling med blomster. En kontakt fra et andet politidistrikt fortæller, at han har kendskab til to lignende mord, arrangeret på samme måde. Kan der være tale om en copycat, selvom de særlige omstændigheder ved drabene aldrig har været røbet for pressen?

Forbløffende hurtigt finder man en mistænkt, der tilstår samtlige mord øjeblikkeligt, men det er påfaldende, at han ikke rigtigt kan huske noget om de enkelte piger. Derpå dukker det næste lig op, og læseren bliver bekendt med et menneske med en mistænkelig opførsel.

Pia Holm er retsmediciner og hovedperson. Hendes virkelighed er så kompliceret som kun dansk socialrealisme i en krimi kan være det. Hun har et barn med en kriminel mand der skal sidde i fængsel i meget lang tid, men det forhindrer ham ikke i at fylde meget i Pia og datterens liv. I sit omhyggelige opklaringsarbejde kommer Pia selv for tæt på morderen, og flere liv sættes på spil

Skamferet er efterfølger til Hævnet, hvor vi blev præsenteret for Pias noget specielle forhold til mænd. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Efterforskningsarbejdet er grundigt, men romanen er godt fortalt, og der er gode sidehistorier til de vigtigste karakterer.

Skamferet

Gittemie Eriksen

380 sider

Books On Demand

Udgivet: 2018

Birte Strandby