Anita har løst en opgave perfekt: to mord, det ene på en gravid kvinde og det andet på en ung pige. Tilståelsessager, ingen slinger i valsen. Efterfølgende har Anita det dårligt, og bliver af sin chef sendt til psykologen Mia.

Mias mand bliver hyret som huslærer for en begavet 3. g’er, Jane. Jane er meget tiltrækkende, og så har hun en teori om, at hun kan begå mord. Hun har endda et potentielt offer, som hun vil gøre det af med: en erhvervsleder der lufter provokerende og stødende politiske meninger i læserbreve.

Og så finder det første mord sted: netop Janes potentielle offer. Skudt på klos hold – med en slangebøsse. Han haft fjender, men da han konsekvent har fornærmet de fleste, er der ikke nogen oplagte skyldige. Opklaringen går sin træge gang, og derpå myrdes Farums borgmester af en uidentificeret kvinde. Hun bruger bue og pil, Anita og Thor spørger rundt i foreningen Farum Arrowheads og finder frem til en kvindelig bueskytte, men hun lever ikke længe.

En tråd følger Anita, Thor og opklaringen og en anden tråd følger Mias ægtefælle, der til sin forbavselse læser i avisen, at den mand hans elev omtalte som potentielt mordoffer netop er blevet dræbt. Kan en attenårig pige begå den type mord? Skal han gå til politiet med sin mistanke, og hvordan vil de se på hans eget fejltrin.

Skakten er en rigtig hyggekrimi. Den er behageligt skrevet og leverer indsigt i vores hovedpersoner, så de er lette at sympatisere med. Som i det virkelige liv er der spor i flere retninger.

Lars Kjædegaard

Skakten

En Anita Hvid og Thor Belling-krimi

299 sider

Rosinante

Udgivet: 2016

Birte Strandby