Det begynder dramatisk: Bogens hovedperson, Bert på 11 år, hænger ud over en dyb afgrund, hans bror holder fast i hans hånd, men en mayapræstinde begynder at løsne hans fingre, en for en…

Men på næste side bliver tiden spolet tilbage, til fredeligere omgivelser blandt andet brødrenes hjem, hvor moren er udvandret, og Ronnie, Berts storebror, har lavet sin egen virksomhed som skadedyrsbekæmper. Ronnie er ikke altid lige kvik,

…dum som en dør. Hvis den dør altså hverken kan åbne eller lukke, men måske tror den er en cykel.

Takket være Bert er der lidt gang i forretningen, selv om Ronnie har haft et uheld med klipningen af en klasse, der blev ved med at få lus.

En dag bliver drengene opsøgt af en kvinde der præsenterer sig som Elvira Madigan. Hun er plaget af skadedyr i sit hjem og vil gerne have hjælp til at få dem udryddet. Hun optræder sært men er klar til at betale i guldbarrer, så Ronnie tager opgaven. Der er flere mærkelige ting ved Elvira, skadedyrene viser sig at være papegøjer og hendes hjem en tidsmaskine, der bringer drengene tilbage til de gamle mayaer i Sydamerika. De er ikke videre venligtsindede, og efter en heftig flugt ender Bert som bogen begyndte, på kanten af en afgrund. Men i en magisk verden findes der naturligvis en redning.

Illustrationerne er strenge, rene blyantstegninger af en mayadronning, et rumskib og af de uheldige drenge.

Fortællingen er fantasifuld, og rummer elementer fra fortid og fremtid. Den udvandrede mor lader høre fra sig med en sjov tvist i slutningen.

Sofie Boysen

Illustreret af Lasse Bekker Weinreich

94 sider

Blæs

Udgivet: 2015

For de 10 – 12-årige