Det er 1989 i Sønderjylland. På Fælleslykkevej bor Peter Christian, PC. Han er 74 år og har netop mistet sin kone i en bilulykke. PC kæmper med svindende hukommelse og skriver alting ned. Han savner sin kone, og han er forelsket i Laila Kathrine, der er lidt sær.

PCs liv er uden store begivenheder, indtil han og naboerne opdager, at en efterskole skal oprettes i nogle gamle bygninger på Fælleslykkevej. Det er ikke en almindelig efterskole, og både psykologer og repræsentanter for kriminalforsorgen har deres gang på stedet for se til børnene der ifølge PC … virker helt fredsommelige, så de har nok røget hash.

Vejens beboere frygter det værste fra de angiveligt voldsomt utilpassede børn, og et hjem på vejen er da også udsat for hærværk, ligesom PC og en nabo trænger ind på efterskolen og selv begår hærværk. Midt i tumulten kommer PC tættere på sin store forelskelse, og han opdager også, at der er noget skummelt ved den trafikulykke, hvor hans kone blev dræbt.

I roligt tempo får PC afsløret, hvem der sad bag rattet i ulykkesbilen, og hvem der forårsagede ulykken. Stilen i romanen er stilfærdig og jævnligt ledsaget af komik: Da de gamle herrer på Fælleslykkevej skal til fest på efterskolen, er de meget bekymrede over tilstedeværelsen af et par lærere, der er homoseksuelle. Det er derfor skuffende, at de to lærere kun danser med kvinderne, og der bliver hverken brug for vold eller den peberspray, der skulle have været i anvendelse, om en af lærerne havde budt PC eller hans nabo op til dans.

Skabet

Finn Wilkens
258 sider
www.finnwilkens.dk
Udgivet: 2013
e-bog

Birte Strandby