I Sjælevenner løber redaktøren af Øgaden Skoleblad, Esme(ralda), ind i et nye spændende oplevelser. Verdenspopstjernen Bettany kommer på besøg i Århus, hvor hun er vokset op som Bettina B. Larsen, inden hun blev stjerne med nummeret Soulmates.
Esme vil gerne skrive om noget andet end forbrydelser i skolebladet, så hun tager ud til lufthavnen for at forsøge at få et interview med Bettany.
Til Esmes store overraskelse lykkes det at få en aftale om et interview på stjernens hotel næste dag, men som altid med Esme viser det sig, at der er ugler i mosen. Bettany har mere end en dagsorden, og hun får Esme og Igor til at tage ud til et hus og hente et kassettebånd.
Da de kommer tilbage til hotellet med båndet og er i gang med at interviewe Bettany, falder denne pludselig om. Bettany er ekstrem allergisk og er på en eller anden måde kommet til at indtage lidt peanut.
Ved en fejltagelse har Esme fået båndet med igen efter al virakken med Bettany. Hun finder ud af at båndet i virkeligheden ikke tilhører Bettany, og det hus, hvor de har hentet båndet, slet ikke er Bettanys forældres. Da Esme og Igor tager ud for at aflevere båndet til den rette ejer, opdager de, at det i virkeligheden slet ikke er Bettany, der har skrevet sangene til hendes hitalbum, men hendes forhenværende veninde Annika. Bettany har tyvstjålet sangene, og båndet er det eneste bevis på, hvem der er den rigtige sangskriver.
Selvfølgelig blander Esme sig endnu mere ind i sagen, der begýnder at udvikle sig rigtig dramatisk. Til koncerten bliver der igen lavet attantat mod Bettany, og som sædvanlig havner Esme i en farlig situation, da hun stikker næsen for langt frem for at afsløre, hvem der står bag forbrydelserne.
Bodil El Jørgensen er som altid veloplagt og velskrivende, og Sjælevenner er en spændende bog for større børn. Popmiljøet er taget på kornet, og der er flere drejninger i plottet, så det ikke er lige til at regne ud, hvordan det hele ender, men Esmes indblanding får selvfølgelig tingene til at falde på plads, og Esme får endnu en sensationshistorie til sit skoleblad. Denne gang er historien nok mest til piger, men der er spænding nok til at også drengene med fornøjelse kan læse med. Der kommer flere bind i serien, så man kan godt glæde sig til Esme og Igors nye oplevelser.
Sjælevenner. Esme og Igor # 3
Forfatter: Bodil El Jørgensen
Ill.: Lars-Ole Nejstgaard
176 sider
Forlag: Gyldendal
Udg.: 17.06.2011
Jan Vandall