Tredje og sidste del af superromantisk ungdomsbog om kærlighed og kamp blandt mennesker og havfruer.

Lejla og Seth er endelig sammen og kan nyde den helt store kærlighed, selvom det for læseren forbliver uklart, hvordan sex blandt havfolk foregår – udover at det er en ’haleting’.
Men fred er kun til for at blive forstyrret, og snart ankommer Aina, der er blændende smuk, forelsket i Seth og spion for Lorax, havets ubestridte og fejlplacerede leder med en for omgivelserne særdeles ubehagelig tilbøjelighed til magtsyge.

Magtsyge herskere og deres spioner er ikke de eneste problemer, Lejla og Seth møder. Lejlas perle er ved at tage livet af hende, og der kræves handling af de unge elskende, hvis de vil undgå deres skæbner. Ydermere savner Lejla sine forældre oppe på land og prøver med Seths hjælp at få kontakt til dem.

Efter et længere kapløb lander Lejla og Seth i kløerne på Lorax og hans krigere, og det ender med de godes kamp mod de onde i en vældig tornado, der nok vil kunne gøre sig på film. Lejla og Seth kæmper til sidste blodsdråbe, og i slutningen må Lejla trods sin svækkede tilstand tage beslutninger, der er afgørende for deres fremtid.

Interessant er begrebet magt i denne verden under havet, hvor stemmer har stor betydning, og man kan tilegne sig og bruge evner fra havfolk, som man overvinder.

Denne farverige fantasy verden minder på flere måder om vores samfund bortset fra visse fysiske fænomener for eksempel behovet for gæller, sex blandt havfolk, og nogle ting er lidt klammere, såsom Lejlas hyppige opkastninger.

Sjælens bånd

Camilla Wandahl
136 sider
Lix 21
Høst & Søn
Udgivet: 06.02.2015
Fås også som e-bog

Birte Strandby