Så er der kommet endnu en medsøster til Bridget Jones, Nynne og alle de andre dagbogsførende, kærestesøgende damer. Som sine forgængere slås hun lidt med kiloene. Til gengæld har hun for længst kvittet smøgerne. Sin udkårne kalder hun Darcy – frit efter Stolthed og Fordom – kærlighedsromanen over alle de andre. Desværre har han en kæreste, og da hun påbegynder sin blog, har hun ikke hørt fra ham i et år. Hun sørger stadigt, men bruger tiden til at afsøge markedet for nye emner, og det giver interessante resultater.

Der er ikke noget nyt i historien, men den er stadigt humoristisk og underholdende. For eksempel da hun sammen med Kusinen kreerer en Egon Olsen-plan – der kræver netundertrøje, dåseøl og gasovn – hvis formål det er at oprette et diktatur, hvor mænd med bestemte karakteristika skal gasses. Det omfatter blandt andet mænd, der har brugt den samme scorereplik i ti år og mænd, der slår op pr. mail eller sms.

Som Jones og Nynne har hun også tilbøjelighed til at føre lister, herunder en liste over mænd, som Kusinen skal holde sig fra inddelt i absolutte No-Goes (dem med rødt), og dem der eventuelt kan forhandles om.

Hun er som nævnt langt fra den første af sin slags, men efter mange år med blide, perfekte heltinder, er det bekræftende at opleve, at der er spræl i damerne, at de kan finde på at danse på billardbordet i stiletter, og at de trods en evighed med undertrykkende rollemodeller har samme mod på udfarende adfærd, som deres mandlige kolleger altid har haft.

Singleton

Forfatter: Marlene Weybøll
170 sider
People’s Press

Birte Strandby