Efterhånden er der udgivet en del børnelitteratur om børn og sorg, og om hvordan omgivelserne kan støtte barnet. ‘I Silles hund i himmelen’ mister Sille sin elskede hund der har været der hele hendes liv. Silles mor griber til en let udgave af Bibelen og fortæller, at Silles hund er kommet i himlen. Hun fortæller også, at Sankt Peter er en rar mand der byder de døde velkommen, og der er ingen tvivl om, at Silles søde hund kommer ind i himlen. Derimod kan der godt være andre, vrede hunde der i stedet lander på en ‘Nu kan du lære det sky’, men helvede eksisterer ikke i Silles mors univers.

Sille græder noget mere, men det er godt at vide, at man kan sende tanker op til sin hund himlen. Næste dag begraver familien Silles hund. Den flinke nabo, der også har prøvet at miste en hund kommer med blomster, som de lægger på graven. Mor og Sille snakker om alle de gode og sjove oplevelser de har haft med hunden, og et par dage senere får Sille en kasse med huller i, og her kan man jo gætte på, at der er en hundehvalp i kassen.

Fortællingen er sød, men måske rigeligt ordrig læsning for begynderlæseren. Til gengæld er de fine, farvelagte blyantstegninger det hele værd. Der er en helsides tegning på hver side præget af enkelhed og harmoni, og alligevel i en barnlig, appellerende streg.

Korrekturlæseren kunne godt have taget en omgang mere, og hvorfor mon der står ‘spørg’, når meningen angiver, at det skulle have været ‘spørger’?

Diana Lindeved Strøm

Silles hund i himmelen

47 sider

Books On Demand

Udgivet: 2018

Birte Strandby