Tre bøger i kraftig pap til de alleryngste. Her er enkle mangefarvede tegninger af velkendte ting der kan genkendes fra de fleste småbørns hverdag.

Der er en sætning og en stor tegning pr. dobbeltopslag.

Sille er to-tre år. Hun har en storesøster, Ester, et tøjdyr, Mussebas, der sandsynligvis er en mus, og så har hun sine forældre. Forældrene er omsorgsfulde og trøstende, og optræder aldrig sammen, så også skilsmissebarnet vil kunne genkende sin verden i Silles selskab.

De tre bøger er enkelt opbygget: En idyllisk situation præsenteres, noget eller nogen ødelægger idyllen, og efterfølgende genoprettes idyllen – af far, af Ester eller af mor. Det understøtter alt sammen den trygge verden, som vi helst vil skabe for vores børn. Der er ingen krav om, at barnet selv skal klare vanskelighederne. Der kommer en forældre eller en søster udefra og retter uregelmæssighederne ud igen – hver gang.

Sille er borte

handler om at være væk og blive fundet. Ester gemmer sig, da far kommer. Far leder efter hende. Naturligvis bliver Ester fundet, og alle er glade. Bagefter gemmer Sille sig, men far opdager ikke, at hun er væk. Sille bliver ikke fundet, katastrofen er nær, kan man blive rigtigt væk? Men så kommer far alligevel, og alt er godt.

Sille tegner rødt

Denne bog minder rigtigt meget om Jeppes bil af Barbro Lindgren og Eva Erikson – det gør i øvrigt hele konceptet med enkle tegninger og en sætning pr. side. Sille og Ester tegner. Ester har en blå farve, og Sille har en rød. Sille vil have Esters farve, og roen i det lille hjem trues seriøst. Men Ester viser sig gavmild og giver sin farve til Sille. Og idyllen genoprettes.

Sille vasker Mussebas

Silles tøjdyr bliver snavset og skal vaskes. Desværre bliver den ikke særligt pæn af at blive vasket. Mussebas bliver hængt på tørresnoren. Den bliver tør, men er stadigt ikke fin. Sille græder, men trøstes af mor, og de beslutter, at Mussebas er ok som den er.

Ida Jessen

Illustreret af Lea Letén

24 sider

Høst & Søn

Udgivet: 03.06.2016

Birte Strandby