Sigurd er en lille snegl med vanskeligheder og mindreværdskomplekser. Han tror, at hans fætter Danny, der er dræbersnegl, kan alt. Danny kan både trille og slå kolbøtter. Sigurd kan hverken det ene eller det andet, og han føler sig klodset med sit tunge hus. Derfor udvandrer han fra familiefesten. Ved søen møder han en fisk der kan slå kolbøtter i luften, altså en fisk der kan alt. Men fisken kan ikke komme på land, så den kan ikke alt.

Så møder Sigurd en sommerfugl. Den kan slå kolbøtter i luften, men den kan ikke tåle regn. Som den kvikke læser vil have udregnet, så er Sigurds selvtillid ved at være tilbage, for han kan svømme, og hvis det regner, trækker han sig ind i sit hus. Sigurd møder andre dyr med andre evner og vanskeligheder, og han ender med at gå tilbage til familien. Her finder han ud af, at hvis han trækker sig ind i sit hus, kan han faktisk trille ned ad bakken.

Alt i alt en opbyggelig fortælling for det forsigtige barn, eller det barn der måtte mangle tillid til egne evner. Med til fortællingen hører fire øvelser, blandt andet kolbøtte og hop, som kan udføres sammen med de dyr, Sigurd møder. Der er omhyggelige anvisninger til, hvordan man hjælper barnet med øvelserne, og man kan også finde dem på sigurdogvennerne.dk

Formålet er at støtte det forsigtige barn i den motoriske udvikling og det mere frembrusende barn – Danny Dræbersnegl – i at gentage øvelserne i roligt tempo, før det går videre i udviklingen.

Forfatterne er henholdsvis ergoterapeut og børnesundhedsvejleder og arbejder med motorisk screening og sansemotorisk mindfulness.

Tegningerne er helsides, farverige og beskriver fint Sigurds overvejelser og hans møder med de andre dyr. Bogen er især velegnet til de 3 – 6-årige.

Sigurd Snegl – kan mere, end han tror

Et sansemotorisk eventyr

Mette M. Kjærgaard & Bettina M. Christoffersen

Illustreret af Anja Sølvhviid

56 sider

Muusmann Forlag

Udgivet: 2020

Birte Strandby