Små historier om bjørnen Bjørn, der er sød det meste af tiden og kun engang i mellem giver forældrene grund til bekymring. Som når de forlanger, at han skal rydde op efter sig eller hjælpe med at tage af bordet, og han bliver så sur, at han flytter hjemmefra, i hvert fald kortvarigt.

Men oftest er bjørnen Bjørn en venlig og kærlig bjørn, der læser godnathistorier for sin hundehvalp. Hvordan kan man være andet, når man lever af honningmadder? Bortset fra kosten der næppe falder helt i tråd med de mere trendy sundhedsguruer, er familien Bjørn en pæn familie, og deres liv nogenlunde genkendeligt også for de mindste – som for eksempel den travle hverdag hvor alle står og skal ud af døren om morgenen – og hvor ingen i bjørnefamilien skælder ud, blot fordi Bjørn synes, at det er sjovere at gemme sig for forældrene på det tidspunkt.

Andre kapitler handler om at blive væk og blive fundet igen, og om ferieturen der konstant forstyrres – af køer, oversvømmelse og gravkøer – så teltet ender med at blive slået op i baghaven.

Så er der kapitler om at få en kæreste og en rokketand, i øvrigt et kapitel der afslører, at tandfeen også har haft inflationen inde på livet.

Det er søde fortællinger, hvoraf intet barn kan få mareridt. De fleste ender med et Sov godt, Bjørn og de er meget velegnede til godnathistorier. Illustrationerne er ligeledes søde og hyggelige, det er lige før, det bliver for meget med al det søde, men man kan jo nøjes med een historie ad gangen.

Sigurd fortæller bjørnehistorier
Forfatter: Sigurd Barrett
Illustreret af Jeanette Brandt og Tove Krebs Lange
112 sider
Politikens Forlag
Udgivet: 08.02.2010

Birte Strandby