Nok en ungdomsroman fra Caroline Ørsums hånd. Den handler om næsten femtenårige Cecilie, der tilsyneladende og i hvert fald i egen optik oplever alle tænkelige vanskeligheder på een gang: Hendes bedste ven, Mikkel, svigter, hendes nye veninde er ikke en rigtig god veninde og slet ikke en adgangsbillet til fællesskabet i klassen, hendes mor vil ikke lade hende komme på efterskole, og hun vil heller ikke fortælle, hvem der er Cecilies far. Især det sidste spøger under hele forløbet. Cecilie finder selv frem til et udmærket emne til den ledige post som far, men så ødelægger hendes mor det med en helt ny og absolut ikke særlig praktisk eller behagelig viden.

Mikkel er stadig ikke til at komme i kontakt med, mens Cecilie i flere omgange nærmest falder over hans tiltrækkende og oldgamle (attenårige) storebror. Cecilies mor får en kæreste, Cecilies tilværelse nærmer sig det trælse, og hun begynder at pjække fra skole og bliver i øvrigt taget for butikstyveri, hvad der udløser en voldsom konflikt med hendes mor. Men selv det at være teenager har sine lyspunkter, og efterhånden genvinder Cecilie sin selvtillid, finder forklaringen på Mikkels mærkelige opførsel og får et efterskoleophold til sin fødselsdag.

Det er en sød roman med alle de facetter, der kræves af en let ungdomsroman skrevet i et sprog, som de fleste vil kunne genkende fra eventuelle egne teenagere. Samtidigt får man et nogenlunde forstående indtryk af det pres, der hviler på den enlige mor til en kriseramt datter. Bogen er mere helstøbt end f.eks. Den røde sofa (serien Genstart) af samme forfatter.

Caroline Ørsum
Siden for evigt
170 sider
Høst & Søn
Udgivet: 14.01.2011

Birte Strandby