I’m always just going to be worried about disappointing him, and I have enough people I worry about disappointing without throwing a whole new one into the mix.

Hvis man er en af dem, der lod sig bevæge af John Greens ungdomsroman ’En flænge i himlen’ eller den 50 år gamle ‘Love Story’ af Eric Segal, så er der al mulig grund til at tro, at man får en stor oplevelse af Sick Kids in Love.

Isabel har rheumatoid artritis. Det er ifølge sundhed.dk en kronisk, inflammatorisk ledsygdom, som kan føre til destruktion af led, nedsat livskvalitet og øget mortalitet.

Sygdommen indebærer, at Isabel en gang om måneden stiller på hospitalet, og der møder hun Sasha der har Guacher’s disease, også en kronisk sygdom. De to unge klikker øjeblikkeligt. Der er romantik i luften, og de aftaler et første møde. På dagen vågner Isabel med smerter og ved, at hun ikke vil kunne gennemføre mødet. Hun sender en sms til Sasha efterfulgt af flere, dybtfølte undskyldninger, men hører ikke fra ham. Da de ses igen, er hun klar til at give ham det store fur, men må så indse, at han heller ikke var i stand til at møde hende på grund af en nedtur i sin sygdom. Deres livsbetingelser er specielle, men sammen kan de anerkende, at de ikke fungerer som resten af verden, og sammen kan de tale om deres udfordringer.

Før hvert kapitel er der et spørgsmål, for eksempel: What are you looking forward to? eller What secret are you keeping?. Spørgsmålene besvares af Isabels familie og venner – en af dem der altid svarer er hendes far, John Garfinkel, 49. En anden er Claire, dead. 

Romanen er romantisk, sjov, underholdende og formår smukt at vise, hvor forskellige verdener kan være for dem der er syge eller anderledes. Både Isabel og Sacha er seje unger, og læseren rammes hårdt på selvretfærdigheden og det daglige småbrokkeri.

We’re very sick! Why aren’t people constantly taking us to Disney World?

Sick Kids in Love

Hannah Moskowitz

318 sider

Entangled Publishing LLC

2019

Birte Strandby