Underholdningen er sikret med en ramme der minder om opsætningen i Astrid Lindgrens Brødrene Løvehjerte med den enlige mor og den manglende/døde/forsvundne bror (eller far) og en forestående krig i eventyrlandet. Der er enkelte overraskelser men også mange elementer fra anden kendt fantasylitteratur.

12-årige Victor Benjamin Alexander Radjenovitch kaldet Benja får af sin gode ven Noah et skattekort, en gammel bulet trompet og en anmodning om at rejse til Shangriman – ikke Shangri-La – og redde hele verden. Benja vil helst bare finde sin forsvundne far, men tager af sted og modtages gæstfrit af Skovfolket. De første dage er ren hygge og møde med venlige mennesker. Efter nogen tid erfarer Benja, at Skovfolket ligger i krig med Ulveklanen ledet af Sjakalen. Ulveklanen holder til i Den forbudte By – beboerne kalder selv byen for Den evige Stad. Skovfolkets leder bliver taget til fange af Ulveklanen, og krigen bliver en realitet.

Efterhånden som Ulveklanen har terroriseret andre lejre, er tilslutningen til Skovfolkets hær blevet ganske stor, men da de to hære står overfor hinanden på sletten foran Den forbudte By, er det tydeligt, at Ulveklanens hær stadig er den største. Det ligner et klart nederlag til Skovfolket, men Benja kommer i tanker om trompeten, og kan den vælte mure, kan den måske også pacificere to hære. Sammenstødet bliver ublodigt og Den forbudte Bys porte åbner sig for Benja. Ulveklanens leder har en forventning om, at Benja kan hjælpe ham med at finde en Eventyramulet, og Benja forventer at kunne finde ud af, hvor Skovfolkets leder er fanget. Måske lykkes Benja i begge projekter.

Peter H. Sonne

154 sider
mellemgaard
Udgivet: 09.08.2013
Fantasy for unge læsere

Birte Strandby