De fleste børn kender utvivlsomt Shane Brox og hans små verdener af legetøj og fortællinger Fra TV. I Godnatbog serverer Shane fem af sine TV-historier. De omfatter Titusindtårnslottet, Nanna Nylon, Tusnelda Frølårs Halloween, Puklepakkedalen og Blålle Drageblå. Alle historierne er illustreret med fotos fra Tv-udsendelserne af de mange forskellige dukkeopstillinger.
Historierne er ganske forskellige. Rammen er Shane der læser godnathistorier for sin hund Jacob og sine dukkebørn.
Historierne bliver fortalt i et ganske voksenagtigt sprog der tiltalte de børn, som jeg har prøvet det af på. Det er ikke spor pussenusset. Fortællingen om den barmfagre kludedukke Nanna Nylon der er en hysterisk filmdiva og ejer af verdens største diamant er en detektivhistorie med stor jagt i filmstudiet efter den forsvundne diamant.
Hos heksemutter Tusnelda kommer der uhygge på drengen til Halloween. Hos heksene er alting snavset og så ulækkert som overhoved muligt. Det grimme og ukære er bare det bedste når man er fra en heksefamilie. Men sådan nogle hekse kan blive meget bange når der kommer en sæbeduftende dukkepige i rent tøj – det er rent føj.
Der er masser at snakke om både i historierne og billederne, så det ikke bliver den rene oplæsning ved godnattiden. Aldersgruppen for historierne lige nok omkring børnehaveklasse-niveauet. Og så skal det vel tilføjes at der er en halvmåne og stjerner med guldglimmer på omslaget.
Forfatter: Shane brox
54 sider
Forlag: Carlsen
Udg.: 09.11.2010
Jan Vandall