Jim Lyngvild, modeekspert og fantasy-forfatter, udkommer nu med et dokudrama, der allerede er solgt til filmatisering.

Ugly Betty møder Stallone i Beverly Hills – på dansk. En praktisk roman hvor alle middelmådige amerikanske serier er samlet i en enkelt, hurtig knaldroman.

Nina er Det lille Guds Ord fra landet – her bagerjomfru fra Byrsted. Hun er optaget på tandlægehøjskolen i Århus, men vil lige opleve hovedstaden inden studiestart. I den forbindelse søger hun arbejde som piccoline på et trendy modemagasin – en arbejdsplads fyldt med hårdkogte, beregnende mennesker. Nina har det fantastiske held (eller uheld) at blive ’opdaget’, og så render hun i øvrigt ind i såvel jetsettet fra Hellerup og omegn som kronprinsen og i det hele taget dem, der sædvanligvis præger forsiderne på billedbladene. Det er ikke udelukkende godt, hun kommer i dårligt drug-forbrugende selskab, hendes kusine bliver voldtaget, selv kommer hun i første parket ved en katastrofal modeopvisning, og hun bliver rodet ind i to dødsfald, men det ødelægger naturligvis ikke muligheden for en relativt lykkelig slutning.

Det er sjældent at opleve et sådan sammenrend af stereotyper, den onde skurk er ualmindeligt ond, den ansvarsløse er mere end almindeligt ansvarsløs og de unge piger på moderedaktionen er iført ambitioner med rundsavsmontering og moderat begavelse.

Bortset fra den bemærkelsesværdige betegnelse ’dokudrama’ er det overraskende, at pressens paparazzi-tilbøjeligheder her får positivt udfald, at den ansvarsløse bilist kategoriseres som enhver anden kriminel, og at Nina som den eneste personlighed i bogen rent faktisk nyder en slags udvikling – om end en kynisk en af slagsen.

Rap læsning med alle for soap-genren nødvendige elementer

Schyyy…! – Afsløringer fra første række

Forfatter: Jim Lyngvild
252 sider
Lindhardt og Ringhof
Udgivet: 09.02.2010

Birte Strandby