Den amerikanske krimiforfatter Harlan Coben er en stjerne i sit hjemland, hvor flere af hans 27 romaner har ligget nr. 1 på New York Times-bestsellerliste. Rundt om i verden er hans bøger udgivet på 43 sprog, og herhjemme er han da også udgivet tidligere, om end han aldrig er blevet et stort navn på krimiscenen.

Nu er Harlan Coben aktuel med romanen ”Savner dig” om kriminalbetjenten Kat Donovan. Kat er single, men veninden Stacy forærer hende et abonnement på en datingside. Det skal blive startskuddet på en hæsblæsende og dramatisk tid. Her falder Kat nemlig over en profil, hvor billedet til forveksling ligner hendes tidligere forlovede, Jeff, som brød med hende 18 år tidligere. Kat tager kontakt, og aner at noget er helt galt.

Samtidig med at Jeff brød med Kat, mistede hun sin far, der også var politibetjent. Han døde i tjenesten. Det dødsfald nager stadig Kat, og hun er opsat på at få at vide hvem, der dræbte ham. Manden, der er anklaget for drabet, er kræftsyg og Kat opsøger morderen en sidste gang. Det skal blive et møde, der vender op og ned på alting. Sideløbende med dette opsøges Kat af den unge Brandon. Han melder sin mor Dana savnet og beder indtrængende Kat om hjælp. Snart er Kat dybt involveret i opklaringen af Dana forsvinden. Hun hvirvles ind i en sag, der er dybt alvorlig.

Harlan Coben fletter langsomt de to sager sammen. Kapitlerne skifter mellem scener, hvor vi skiftevis følger Kat og gerningsmændene, hvorved vi får et indblik i den forbrydelse hun er oppe imod. Afsnittene, der skildre gerningsmændene, er til tider relativt makabre. Det er ondskab i sin værste form. I bogens sidste del følger vi i enkelte afsnit Dana, der er i stor fare. Skiftene går gnidningsløst.
Undervejs får vi mere og mere at vide om Kat og hendes baggrund. Ikke mindst hendes fars død bliver beskrevet, idet den spiller en væsentlig rolle i forhold til plottet.
Bogen er letlæselig, har et fint flow og hører til i kategorien af krimier, du sagtens kan tage med på sommerferie eller på en togtur. Dens tematikker om netdating og IT-kriminalitet er meget oppe i tiden. Visse steder er den vel rigelig amerikansk i sin stil. Men det er jo smag og behag. ”Savner dig” er så afgjort en velskrevet og –drejet krimi, der giver dig en god og også overraskende læseoplevelse. Finalen er som forventet, men det er helt i orden! Det gode sejrer til sidst, og det er helt på sin plads.
Savner dig
Harlan Coben
Gads Forlag
Oversættelse: Poul Bratbjerg Hansen397 sider, Softcover m. klapper

Udgivelsesdato: 18. 5. 2015

Anmeldt af Nønne Lønne Votborg