Efter at have mistet sin mand og sin søn i en brand søger Abigail ud til øen Chapel Isle, hvor hun har lejet et fyrtårn med tilhørende fyrmesterbolig. Boligen er trods udlejeren, Lotties, rosende beskrivelse i en rædselsfuld forfatning, fyrtårnet er hjemsøgt af en skyldbetynget fyrmester, og øens beboere mener ikke, man skal flytte rundt på tingene i bygningen. Til persongalleriet hører også bankoentusiasten Ruth, hidsige Nat der tidligt mistede begge sine forældre, og Merle hvis kone og barn forlod ham.

Øen er jævnligt plaget af indbrud i udlejningsejendommene, og Abigail får pludselig ansvaret for opsynet, da hun uforvarende bliver årsag til et slagsmål i den lokale restaurant. Oven i alt dette varsles der orkan, og øboerne gør klar til evakuering. Abigail får rig lejlighed til at bande over sine medborgere, men ender alligevel med at finde sig til rette i selskabet.

Handlingen er en ren udviklingsrejse, og man får er charmerende billede af det lille samfund med dets særegne normer. Karaktererne er tredimensionelle og troværdige, og man kan tydeligt forestille sig, hvordan øens befolkning ville fungere på film med deres særheder og temperamenter, ligesom Abigail kalder på em- og sympati.
Den første lange del af romanen bygges der op til et crescendo, der om ikke udebliver så i hvert fald bliver anderledes end forventet. Samtidigt kan det ikke afgøres om romanen i virkeligheden hellere ville have været en spøgelseshistorie, en krimi eller måske en kærlighedshistorie, og det er først til sidst man må erkende, at alle de fine stemningsopbyggende undertoner ikke ligefrem har ført til den forventede eksplosive udvikling.
Ellen Block

Oversat af Nanna Birch
282 sider
NB Books
Udgivet: 20.01.2011

Birte Strandby