Om hvordan mindre børn kan anvende omvendt psykologi på forældre, der er svære at få jaget i seng.

En gang om måneden holder Asmus og hans mor omvendt-dag. Så er Asmus en halv time længere oppe og sørger for at putte mor og fortælle godnathistorie for hende. I aften er det en ret kort historie, for Asmus har travlt med at komme ned i kælderen og slås med Den Sorte Ridder. Ridderens to væbnere har han ordnet, men Den Sorte Ridder er ikke sådan at få has på, og det lykkedes også kun til sidst, fordi mor hjælper med tandbørsten, der pludselig er blevet til en dolk, og bagefter kommer hun tandpasta ind i hans visir. Så kan mor sove roligt, især hvis Asmus holder hende i hånden og passer på hende.

Den Sorte Ridder er trods navnet ikke en ridder men en rigtig skurkestereotyp med dårlige tænder, som kun skurke kan have det. Mor er lidt svær at få i seng. Hun skal lige se noget i fjernsynet, lige lægge tøj frem til i morgen (det kunne hun godt have tænkt på før), men da hun lige skal børste tænder først, siger Asmus, at det kan hun gøre på lørdag.

Store illustrationer pryder alle siderne inkluderende nærbilleder af ridderen og hans huller i tænderne, og mors seng med trygheden. Resultatet bliver voldsomme dramaer udspillet på en velkendt baggrund, og Asmus’ mors enestående pædagogiske tiltag giver nye bidrag til den mere traditionelle børneopdragelse, så der er underholdning til både børn og voksne samt mulighed for at få bekræftet nogle moralbegreber.

Så er det godnat, mor!
Forfattere: Daniel Zimakoff og Peter Bay Alexandersen

32 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivet: 21.08.2009
Birte Strandby