Fanny fortsætter livet i 8. klasse med at være veninde med Jo og forelsket i Louis, der desværre allerede har en kæreste. Dermed er Fannys tilværelse ikke kun en dans på roser, og hun kigger langt efter Louis, når han spiller vandpolo. Udover forelskelsen slås Fanny med en arv fra sin mors familie: Hun er synsk, hun kan mærke noget ondt nærme sig den lille by. Det føles også som om nogen besøger huset om natten. Næste morgen finder Fannys mor en rose ved sin seng. Det bliver hun ret glad for, selv om hun gætter forkert med hensyn til, hvem der er giveren.

En lille familie flytter til byen. En gammel veninde til Fannys mor, hendes mand og to charmerende tvillinger. Samtidigt dukker politimanden Hector op, og det er Fannys mor også ret glad for. Fanny er ikke helt så glad, men nyder til gengæld, at Louis er begyndt at lægge mærke til hende.

Under en natlig ekspedition finder Fanny og Jo mærkelige spor, der antyder hvem der er den mørke kraft i uhyggen. Alligevel bliver Fanny lokket i en fælde og truet af virkeligt skumle kræfter.

Roser er røde er efterfølgeren til Et skær af mørke, Fanny udvikler sig, og hun har en fin humor og en ironi, der lægger et forsonende skær på hendes pinlige mor. Gysene udvikler sig også og er lidt mere uhyggelige her, end de er i den første roman, ligesom den beskedne forbindelse til det overnaturlige, det sære, giver et lifligt krydderi til det at være 14 år og gå i 8. klasse.

Lene Møller Jørgensen

96 sider

Høst & Søn

Udgivet: 30.09.2014

Målgruppe: 11+

Birte Strandby