I tredje bind af Genstart er det Liv der leverer fortællersynsvinkel. Hvor toeren løste lidt op for personerne, så begynder de i bind tre at fnise uklædeligt. Et andet mindre irritationsmoment er, at Jonathan, der hele tiden har været den eneste kernefamilieramte af de tre drenge, pludselig viser sig måske at kunne være taget ud for at lede efter sin rigtige far. Det nævnes som en mulighed, nu et år efter, at han er forsvundet. Facebook-vennen Ikaros er til gengæld næsten ude af billedet, og bortset fra at Liv pludselig savner Jonathan vildt meget, så gemmes plottet næsten væk indtil slutningen, hvor Liv får et kortfattet postkort – fra Jonathan. Så kører vi tilbage på sporet.
I mellemtiden handler det igen om fester og denne gang om fyre via Livs synsvinkel, og som i toeren er der en spændingskurve og en mindre krimilignende gåde. Hendes sjove veninde Majse er muligvis udsat for drug rape, men kan ikke huske noget, og kun et let kompromitterende foto på Facebook afslører, hvad der kan have fundet sted. Liv forfølger sagen og havner selv i en lignende situation, men reddes af Mateus og Nick.

Liv får mere sjæl i denne bog. Til gengæld bliver Mateus, fortælleren fra første bog, dummere, og man kan blive rimeligt forvirret over alle tre bøgers holdning til hovedplottet: Er Jonathan bortført, bortrejst, død eller hvad, og hvorfor nærmer vi os ikke sagens kerne? Og fik Nick ryddet op i alt det møg, han fik lavet i bog to? De tre næste bøger vil blive læst med både irritation og nysgerrighed.

Den røde sofa – Genstart 3
Forfatter: Caroline Ørsum

152 sider
Høst & Søn
Udgivet: 31.08.2009

Birte Strandby