En ung mand findes druknet, måske dræbt. Munk bliver kaldt hjem fra sit eksil for at gå om bord i opgaven sammen med Merian, kollega og periodisk elskerinde.

Merian og Munk tager til gerningsstedet på den lille ø, Hvidø, og inden de kommer rigtigt i gang med det første dødsfald, bliver den næste unge mand dræbt. Der er en tydelig lighed mellem de to mord. Munk udspørger øboerne, herunder den lokale friherre og hans børn. Den yngste datter studerer, men er angiveligt forsvundet, og omstændighederne ved friherrens kones død er noget suspekte. Hvordan hænger det sammen med de to nutidige mord?

Umiddelbart er der ingen mistænkte. En del af øboerne tror på et gammelt rygte om Ellepigen, der kommer en gang i hvert århundrede for at dræbe øens drenge. Og øen har sin egen heks der forsyner ungdommen med euforiserende stoffer, svampe og sex. Munk opdager hendes eksistens ved selvsyn og tiltrækkes af den forførende heks der lokker ham hjem under påskud af at ville fortælle ham om mordene. Munk farer vild i skoven og møder et overnaturligt væsen, og nok en øboer må lade livet.

Der er mange tråde tilbage til begivenheder i fortiden, og nogle af dem vidner om et sygt lille samfund. Jo tættere Munk og Merian kommer gådens løsning, jo mere trues de på liv og helbred.

Spænding og tempo fungerer fint, og forholdet mellem Munk og Merian tilfører også en anelse spænding.

Første del har nogle lidt ufikse metaforer referencer: … så fed som en McDonald’s stamgæst, og Matador-referencen bør nok krydstjekkes. Ellers en god krimi til en trængende søndag.

Rød tåge

David Garmark

437 sider

Montagne

Udgivet: 2019

Birte Strandby