Angiveligt Allendes første spændingsroman , men Allendes romaner har altid rummet spænding – i Åndernes hus er udviklingen betinget af et mord på hovedpersonen Claras, storesøster – i Ripper er mordgåden central, men romanen er garneret med rigtigt mange fortællinger om mennesker. Og som i Allendes andre romaner er der magi – her healeren Indianas særlige talent for at kurere de utroligste lidelser.

Indiana er mor til Amanda der er umådeligt godt begavet. Amanda er spilleder for en gruppe unge mennesker – Ripper – der opklarer mord over nettet Med i spillet og i Amandas liv er hendes morfar, og informationerne om mordene får/hugger Amanda fra sin far, der arbejder for politiet. For spillet handler om rigtige mord. I løbet af nogle måneder begås en stribe mord, alle forskellige men med lighedspunkter der antyder tilstedeværelsen af en seriemorder. Både politiet og spillegruppen leder efter fællestræk ved mordene. Der går lang tid med at finde motiver og mistænkte, og så forsvinder Indiana, og vi slutter i et fatalt kapløb med tiden.

Allende er en fabelagtig fortæller, og der er næsten ikke et menneske/væsen i romanen der ikke leveres med en sprudlende baggrundshistorie, om det så er hunden Atila, så hører vi om hvordan den som kamphund, som navy seal, deltager i krigshandlinger, og hvorfor den ender som en veterans bedste ven. For menneskenes vedkommende  fremstilles de upyntede men venligt.

Det er en glimrende spændingsroman, og selvom historierne vælder mangfoldigt ud fra bogens sider og truer med at tage fokus fra mordgåden, så når vi logisk og korrekt frem til en samlende og overraskende opklaring.

Isabel Allende

Oversat af Iben Hasselbalch

416 sider

Gyldendal

Udgivet: 28.05.2015