Der findes selvhjælpsbøger til snart sagt enhver i en overflod af tænkelige og utænkelige stationer i tilværelsen: Den unge pige, den nye leder, den gamle leder, den unge lærer, den nybagte forælder, hundeejeren, dragebyggeren – og her er så endelig en selvhjælpsbog til teenagedrenge – en længe overset gruppe i den forbindelse. Det (let fordomsfulde) spørgsmål er, om målgruppen også læser bogen – her midtvejs i tilværelsen mellem Super Mario og Half life.

Bogen omfatter mange relevante emner for teenageren: Sex, beskrivelse af kønsdele, seksuelle tilbøjeligheder, følelser, skam, skyld og respekt. Der er desuden et kapitel om magt og rollefordeling både indbyrdes i drengegruppen og i forhold til piger, der også fylder ganske meget i bogen.

Det ligner umiddelbart en fortsættelse af Peter og Marianne leger doktor af Sten Hegeler – den dengang revolutionerende seksualbibel for børn for 40 år siden, og man må sige, at sproget er tilpasset nutidens ungdom – der forekommer udtryk Peter og Marianne aldrig ville have anvendt! Til gengæld er der ikke noget tvetydigt ved dem.

Bogen går tæt på. Et af de mindre intime afsnit indeholder kysseteknik, og der er noget så interessant som en omfattende liste over steder på skolen, hvor risikoen for at blive begramset er størst (hvorfor mon skolebiblioteket ikke er på listen?).

I bogen er der ligeledes kapitler om forelskelser, kærester og om at vise respekt for andre. I slutningen er der information om kønssygdomme og sikker sex, og til sidst en liste med links om alt fra ensomhed og selvmordstanker til sex og sundhed.

Muligvis en meget praktisk bog, hvis den når ud til målgruppen.

Forfatter: Inti Chaves Perez

Oversat af Thomas Munkholt

168 sider

Høst & Søn

Udgivet: 7.05.2010