De fleste luksusting og mange af livets såkaldte bekvemmeligheder er ikke bare ikke undværlige, men direkte hindringer for menneskehedens højnelse.

Fortællingen om en etårig udflugt fra den konstruerede hverdag

Er der forskel på hvad mænd og kvinder søger efter, når de rejser ud? Columbus ledte efter Indien, Knud Rasmussen, hvis værk Den store slæderejse genudgives i april, ledte efter canadiske eskimoer, Scott og Amundsen ledte efter Sydpolen, mens Nina Rasmussen i 2009 rejste i Niebuhrs fodspor, og hendes datter, Ida Tin, tager i lighed med Annette Birkmann motorcyklen ud i verden for at møde sig selv. For Annette Birkmanns vedkommende drevet dels af en drøm om at køre Sydamerika rundt på motorcykel, og dels drevet af pres og nedtur efter en nylig skilsmisse og en tilværelse der var formet af materielle behov.

Annette afhænder sin bolig og sin advokatkarriere i København og tager til Buenos Aires for at lære at reparere motorcykel og tale spansk. Med en fast beslutning om at følge sin mavefornemmelse – og det er klart vanskeligere end det lyder – rejser hun blandt andet til Illandet, til Paraguay og Bolivia, og læseren får udover en formidling af landskaber og byer en indgående beretning om fører og motorcykels helbredstilstand;

Bogen byder på mange fotos af meget lange øde landeveje, bjerge og flokke af får der spærrer, ligesom mødet med mennesker også er kort beskrevet. Det meste af teksten omhandler forfatterens møde med sig selv lige fra de våde støvler, myrerne i sengen og kanotur med motorcykel til de indre kampe, der skal overstås. Ensomheden der pludselig angriber som et amerikansk militærfly er en hård modstander, og måske ville de fleste læger diagnosticere kedsomheden i Birkmanns udgave som depression.

Rejsen til mig er ganske medrivende, og måske er det her, man skal begynde, hvis man vil rejse ud for at finde sig selv.

Rejsen til mig – Om at finde friheden i tilværelsens ubekvemme realiteter

Annette Birkmann

214 sider

Informations Forlag

Udgivet: 29.04.2016