Forvekslingskomedie i flere akter

Mia er ung skuespillerinde på vej til berømmelse. Hun er gift med en anden skuespiller, der ikke er helt så lovende og ikke kan forvente at få samme succes som hende. Måske er det derfor, han er hende utro. Da det går op for Mia, tager hun til Paris til sin veninde for at komme sig over sorgen, og lige pludselig griber hun sig selv i at oprette en profil på en datingside.

Her ser hun et brev fra Paul der lyder ualmindelig sympatisk. Paul er forfatter med beskeden succes i USA og stor succes i Sydkorea, og i princippet er han forelsket i sin koreanske oversætter, som han ser to gange om året. Hans gode venner har lagt hans profil på nettet, hvor Mia finder den.

Yderligere bliver de to sat op til en middag, der forløber ret sært, fordi Mia giver sig ud for at være sin veninde, og Paul tror han er til et professionelt møde. Førstehåndsindtrykket bliver alt andet end godt, men som den erfarne læser sikkert aner, så bliver det ikke parrets sidste møde. Og det bliver heller ikke de sidste forvekslinger. Tværtimod venter der endnu et par overraskelser, og Paul opdager, hvorfor hans romaner er så populære i Korea.

Hvis man godt kan lide søde kærlighedshistorier med mulige misforståelser, så vil man synes godt om PS fra Paris. Der er også plads til intrigemageri, en angrende ægtefælle og en humorbeklædt, sommetider let racistisk synsvinkel:

‘Måske er han virkelig svensker, tilmed fra det allernordligste Sverige.’

‘Du ser kun det negative alle vegne.’

PS fra Paris

Marc Levy

Oversat af Birgitte Brix

286 sider

Turbulenz

Udgivet: 2019

Birte Strandby